Hvem er vi / Historie

Historie

KvindeCuppen startede i 2010 som et enkelt mountainbikeløb i Aarhus. Løbet hed dengang "Jyske Hjul" og var arrangeret af tre piger fra den lokale MTB-klub, 1900MTB. Pigerne tvivlede dengang lidt på projektet, for hvor mange piger på MTB fandtes der egentlig? Det blev dog en stor succes med 65 friske kvinder, der glade mødte op til, trods silende regn!

Jyske Hjul blev i 2011 lavet om til en cup med fire afdelinger i Jylland. Igen blev pigerne overrasket, da i alt over 100 forskellige kvinder stillede til start i cuppen.
I 2012 ændrede Jyske Hjul navn til KvindeCuppen. Der blev stiftet en forening, som siden har stået bag koordineringen af KvindeCuppens afdelinger. I 2012 deltog ca. 150 forskellige kvinder i KvindeCuppen.
223 kvinder deltog i KvindeCuppen i 2013, hvor der var syv afdelinger fordelt i Jylland.

I 2014 udvidede KvindecCuppen til også at dække Fyn, da der blev afholdt en afdeling i Middelfart med stor succes. Finalen blev afholdt i forbindelse med en MTBweekend i Slettestrand. I alt 244 kvinder deltog i cuppen.

I 2015 havde KvindeCuppen 11 unikke afdelinger, hvor Fyn og det meste af Jylland er repræsenteret. Igen blev finalen afholdt ifbm. KvindeMTB weekend i Slettestrand. 213 seje kvinder deltog i cuppen.

KvindeCuppen er stille og roligt vokset lidt for hvert år og har været med til at få flere kvinder ind i MTB-klubber og at deltage i MTB-konkurrencer i, men også uden for Kvindecuppen.
 
I 2016 vil KvindeCuppen tilbyde 8 unikke afdelinger, hvor det meste af Jylland er repræsenteret. Igen vil der blive arrangeret en MTBweekend i Slettestrand i forbindelse med finalen.
 
Vi håber, at endnu flere seje og glade kvinder tilmelder sig, og vil være med til at støtte de lokale MTBklubber og gøre Kvindecuppen til en hyggelig skovfest.
 
 
MTB KvindeCuppen - Tak til alle fotografer, for lån af billeder